Hoe onzinregels personeel ziek maken volgens YoungCapital-baas Hugo de Koning

Hoe belangrijk bedrijfscultuur is, werd me laatst weer duidelijk toen ik vorige maand op bezoek was bij een klant. Er hing een naar sfeertje onder die lage plafonds. Mensen keken me niet aan, het was er donker en niemand was vrolijk. Toen ik hoorde dat het ziekteverzuim ruim boven de 10 procent lag, verbaasde mij dat niets. Dit zijn de woorden van YoungCapital-baas Hugo de Koning.

Ik zie een sterk verband tussen hoog ziekteverzuim en onzinnige regels. Bij de klant waar ik op bezoek was, mogen nieuwe medewerkers bijvoorbeeld de eerste vijf maanden geen vakantie opnemen. Dat is toch niet van deze tijd? Vinden hun managers ook. Die zeggen: “Meld je maar ziek.” Het uitzendbureau betaalt wel.

Lees verder op De Ondernemer …

Ondernemen, Personeel