Vacatureteksten

‘Vacature met loze kreten werkt niet’

Afgelopen week stond het bedrijf BOL.com in het nieuws door het plaatsen van een vacaturetekst vol met vakjargon.Het betrof een vacature voor Senior Category Manager Domestic Appliances. Weet jij dan om wat voor functie het gaat? Veel mensen op Twitter vroegen het zich afgelopen weekend af. Ondernemer Bert Hubert onderzocht de vacature van Bol.com.

Creëer jij de randvoorwaarden voor duurzame groei in het Domestic Appliances segment? Bewijs dat je strategische slagkracht met oplossingsgerichtheid combineert!

Vacaturetekst te vaag

Bol.com is niet de enige die vacatures volstopt met jargon, Engelse termen en vage kreten als visionair, grensverleggend of bevlogen realist. Uit een onderzoek van Unique blijkt dat 52 procent van de Nederlanders de vacatureteksten vaak vaag vindt.

Als in een vacaturetekst de functie niet duidelijk is, kunnen potentiële kandidaten afhaken. Daarnaast baseert 34 procent van de potentiele kandidaten zijn of haar eerste indruk over een bedrijf op basis van een vacature. Het is dus geen overbodige luxe om een duidelijke vacaturetekst te schrijven indien je dringend op zoek bent naar een nieuwe medewerker.

 

Algemeen