Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.
Heb je een andere vraag? Dan kun je ons bereiken via mail@salonvacatures.nl   

Algemeen

Waar kan ik informatie vinden over de functie-indeling?

De schoonheidsbranche kent geen specifieke functie-indeling. De kappersbranche kent wel een functie-indeling welke is beschreven in het functiehandboek wat tijdens het laatste CAO (vanaf 01 juli 2017) is vastgesteld:
Functiegebouw ter onderbouwing van de salarisgroepen binnen de kappersbranche:
8 Salonmanager 7 6 Topstylist / Haarwerkspecialist 5 Haarwerker / Haarstylist allround 4 Haarstylist 3 Jr. Haarstylist / Salonassistent 2 1

Waar kan ik informatie over het CAO vinden?

caoboekjeKappers:

De ANKO heeft een CAO-boekje uitgegeven. Dit boekje kun je hier downloaden.

Schoonheidsbranche:

Helaas bestaat er geen bedrijfstak cao voor schoonheidsverzorging. Daarom zit er als werknemer helaas niets anders op dan dat je zelf met je werkgever afspraken maakt over je arbeidsvoorwaarden.


 

FAQ werkgevers

Kunt u mij een factuur toezenden?

Bij uw bestelling wordt automatisch een PDF-factuur opgemaakt en naar u gemaild. U kunt op uw account-pagina de factuur nogmaals downloaden.

Hoe verwijder ik een vacature?

Het is mogelijk om een sluitingsdatum op te geven bij het plaatsen van een vacature. Deze verdwijnt dan vanzelf van de site. Ook kunt u deze zelf verwijderen door naar “mijn vacatures” te gaan. Daar ziet u een overzicht van de door u geplaatste vacatures, daarna kunt u bij de specifieke vacature op de link  “Markeer vervuld” of “Verwijder” klikken.

Bij het verwijderen van een vacature, verwijdert u ook de ingezonden sollicitaties. Het is dus belangrijk dat u deze eerst afhandelt voordat u een vacature verwijdert.

Wat is een TOPvacature?

topvacatureEen TOPvacature is een vacature die highlighted op de voorpagina van de website geplaatst wordt.

De voordelen van een TOPvacature:

 • Opvallende plek op de voorpagina van de website voor meer exposure;
 • TOPvacatures worden 5x vaker bekeken dan basisvacatures;
 • TOPvacatures realiseren meer sollicitaties.

Kan ik de ‘Werving & Selectie’ aan jullie uitbesteden?

Het is zeker mogelijk om de complete werving & selectie voor uw salon uit te besteden. Onze partner Prosalon levert deze diensten:

ProSalon weet de werknemer te vinden die aansluiten op uw vraag. Hoe we dat zo zeker weten? Met onze kennis van het kappersvak en de samenwerking met diverse partners kunnen wij aan bijna al uw wensen voldoen. Wij kennen het vakgebied en de regio en weten daardoor waar uw behoefte ligt. Door naar u te luisteren en aandacht te besteden aan onze sollicitanten ontvangt u de werknemer die bij u past.

Neem contact op met Prosalon:

Wilfred van der Luijtgaarden
tel +31 (0)76-3030555 of
via email: detachering@salonvacatures.nl

Hoe lang blijft mijn vacature staan?

Uw vacature blijft 60 dagen op de website staan bij een Top Vacature en Vacature+. Een Vacature Basis blijft 30 dagen op de website staan. Wij willen onze database met vacatures zo update mogelijk houden.

Wat kost het plaatsen van een vacature?

 • een Vacature Basis €49,- *
 • een Vacature+ kost €59,- *
 • een Top Vacature kost € 79,-*

*prijzen zijn excl. BTW

 • een Vacature+ en een Top Vacature worden doorgeplaatst op diverse vacaturewebsites en social media;
 • een Top Vacature wordt ook middels roulatie met afbeelding op de voorpagina getoond.

Kan ik als werkgever alle CV’s bekijken?

Je kunt als werkgever alle gepublicerde CV’s bekijken indien je een vacature online hebt staan of minimaal 1 vacature-tegoed in jouw account hebt.

De CV’s vind je op deze pagina. Het vacature-tegoed kun je hier bestellen.

FAQ werknemers

Hoe solliciteer ik met mijn online CV?

Om te solliciteren met je online CV op Salonvacatures.nl dien je eerst je online CV aan te maken. Als je deze hebt opgeslagen kun je direct solliciteren op de betreffende vacature.

Vul nu je motivatie in en verstuur deze. Je sollicitatie gaat direct naar de betreffende werkgever.

Heb je tips voor het maken van een CV?

Een-goed-CVVoordat je een CV gaat maken kun je eerst een googlen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het Cv moet in overeenstemming zijn met je persoonlijkheid en het vak wat je beoefent.

Ben je creatief en vermeld je dit ook op je CV? Dan verwacht de werkgever ook een creatief CV. Het CV van een creatieve haarstylist mag er dus anders uitzien dan het zakelijke CV van een punctuele boekhouder.

Kom je er zelf niet uit dan is er een online tool om je te helpen: https://www.cvster.nl/app/cv/gegevens

Maar is alleen een document voldoende?

Op een vacaturewebsite als salonvacatures.nl zul je werkgevers moeten verleiden jouw CV-document te openen. Dit red je niet met een tekst als “zie bijlage”. Zet in de omschrijving dan ook een korte omschrijving van jouw persoonlijkheid en verwijs daar vanuit naar je CV-document.

Kan ik een alert voor nieuwe vacatures instellen?

Ja, je kunt op ‘mijn alerts’ een alert instellen zodat je een mail krijgt indien er een vacature is die aan jouw voorkeuren voldoet.

Kan iedereen mijn CV bekijken?

In principe kan alleen de werkgever van de vacature waar u op reageert uw CV bekijken.

Indien u het CV gepubliceerd heeft is dit ook mogelijk voor de overige geregistreerde werkgevers. Let op dat u dan geen gegevens deelt of in uw CV zet waarvan u niet wilt dat anderen (onbekenden) deze zien. Bij twijfel kunt u deze gegevens beter achterwege laten en in een later stadium aan het betreffende bedrijf verstrekken wanneer u persoonlijk contact heeft met dat bedrijf.

Om uw CV niet te publiceren gaat u rechts bovenin naar “account” en dan naar “Mijn CV’s“. Daarna klikt u bij de betreffende CV op “Verbergen”. De link verandert dan in “Publiceren” en uw CV is onzichtbaar voor anderen geworden.

Uw naam en foto worden in het openbare CV-overzicht gepubliceerd en zijn dus zichtbaar voor een ieder.

Is mijn CV openbaar?

In principe is je CV niet openbaar, maar je kunt je wellicht voorstellen in de huidige digitale wereld dat het eenvoudig is om gegevens door te sturen of te delen met anderen. Houd hier rekening mee bij het invullen van de gegevens in je CV.

Het bekijken van de CV’s is voorbehouden aan werkgevers die een vacaturetegoed gekocht hebben. Je kunt eventueel de toegang tot uw CV uitzetten zoals hier omschreven.

Hoe lang blijft mijn CV zichtbaar?

Je CV blijft 90 dagen zichtbaar voor werkgevers. Na deze periode kun je het CV weer updaten en wordt het weer zichtbaar. Wij houden hierdoor onze CV-database up-to-date.

Tips voor het solliciteren per email

 • enveloppeJouw computer is niet dezelfde als die van de ontvanger. Dit is een belangrijk argument om zowel je brief als je cv als attachment (liefst in PDF formaat) te sturen. Elk e-mailprogramma heeft zo zijn eigen opmaakmogelijkheden. Mailtjes zien er bij de ontvanger al snel anders uit dan bij degene die hem stuurt. En je wilt natuurlijk niet dat je sollicitatiebrief er als een rommeltje uitziet bij de ontvanger. Houd het begeleidende mailtje kort. Vermeld naar welke functie je solliciteert en verwijs naar de bijlagen bij de e-mail. Gebruik zo weinig mogelijk opmaak en bijzondere tekens. Gebruik voor de bijgevoegde bestanden een zo gangbaar mogelijk programma. Dat is dus meestal Microsoft Word of PDF. Daarvan is de kans het grootst dat de ontvanger het ook kan openen en lezen.

 

 • Let op naamgeving van bijgevoegde documenten. Geef die bestanden een betekenisvolle naam, dus niet alleen ‘sollicitatiebrief’ of ‘cv’. Voeg er op zijn minst je achternaam bij en eventueel ook je voornaam als je ‘Visser’ of ‘Pietersen’ heet. In de onderwerpregel van de mail vul je de naam van de vacature in en/of ‘sollicitatie’ plus je naam.

 

 • E-mail is een snel en informeel medium. We zijn gewend om even vlug een mailtje te tikken en nemen het dan met de typefouten en ook met taalgebruik niet al te nauw. Maak deze fout niet bij een sollicitatie! Controleer alles drie keer voordat je op de knop ‘Versturen’ klikt en gebruik formele taal. Neem ook de regels van de netiquette in acht. Dit zijn de beleefdheidsregels die gelden voor e-mail. Die voorkomen dat je e-mail schreeuwerig of onbeleefd overkomt en maakt dat ook grapjes of kwinkslagen goed begrepen kunnen worden. Let er ook op dat je per ongeluk geen namen van vorige sollicitaties hebt laten staan.

 

 • Gebruik een neutraal e-mailadres. Het is verstandig voor sollicitaties een privé e-mailadres op te geven en niet het adres bij je huidige werkgever. Je weet nooit of het mailtje niet per ongeluk bij een collega terechtkomt. Je wilt waarschijnlijk niet dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent. Een webmailadres via Gmail of Hotmail heb je zo. Kies ook daarvoor een neutrale naam, dus niet ‘ikbendebeste@…’.

 

 • Als je geen anti-virusprogramma op je computer hebt, solliciteer dan nooit via e-mail. Er zijn veel virussen op het internet in omloop en als jij een per ongeluk een besmet mailtje naar je potentiële werkgever stuurt, dan kun je je verdere sollicitatie verder wel vergeten.