Een eerste indruk maar je maar één keer, zorg dus dat hij goed is. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. De eerste twee á drie minuten die je met de recruiter doorbrengt zijn bepalend hoe jullie het gesprek voortzetten. Je gesprekspartner vormt zich in die tijd al een beeld van je dat je in de loop van het gesprek niet snel meer ongedaan maakt.

Schakel naar je sollicitatiemodus

Weet wat je wilt! Zeker voor een goede eerste indruk.

Weet wat je wilt!

Vanaf het moment dat je het pand binnen komt lopen moet je er al voor zorgen dat je in ‘sollicitatiemodus’ bent. Wees beleefd en vriendelijk tegen de receptionist en iedereen die je op de gang tegenkomt. Contact met andere mensen dan je recruiter is ook nog eens een goede test om te kijken of de zenuwen er niet voor zorgen dat je stem al te veel overslaat.

De recruiter ziet je waarschijnlijk eerder dan dat hij je hoort. Kleed je dus netjes en scoor punten voordat je nog maar een woord hebt gezegd. Je lichaamshouding en de manier waarop je iemand de hand schudt spelen bij daarnaast een grote rol bij het vormen van een eerste indruk.

Schiet niet in de stress

De meeste mensen zijn zenuwachtig voor een gesprek. De baan is belangrijk voor je, je ziet dat er kansen liggen bij het bedrijf dus je wilt het graag goed doen. En de enige op wie je op dit moment kan bouwen is jezelf.
Bedenk daarom van tevoren welke je sollicitatievragen je kunt verwachten, wat je over jezelf wilt vertellen en wat je over het bedrijf en de functie wilt weten. Je zult merken dat een goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek wonderen doet en je een stuk meer ontspannen bent.

Een positieve uitstraling

Als je een goede indruk wilt achterlaten is niets zo belangrijk als een positieve uitstraling. Heb je op weg hier naar toe uren in de file gestaan? Of had je trein vertraging en miste je daarna elke overstap? Schud het van je af en probeer niets van je frustraties te laten merken. Glimlach af en toe en toon interesse voor datgene wat je verteld wordt. Door vragen te stellen laat ook zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Laat je niet negatief uit over je huidige werkgevers, oud-collega’s of situaties uit het verleden. Laat zien dat je bij dit bedrijf solliciteert omdat je een positieve stap wil zetten in je carrière, niet omdat je vlucht voor een baan waar je het niet naar je zin hebt.

Bron: Monsterboard