Gras.

Let’s go vegan! [Tips & tricks om de bewuste klant te bereiken]

Binnen het huidige consumentenklimaat zijn duurzaamheid en bewust consumeren niet meer weg te denken. Des te meer reden om eens na te denken hoe je jouw salon vegan-friendly kunt maken. Wij vertellen je waarom je deze kans moet laten liggen en hoe je dit aanpakt.


Vintage of tweedehands kledingzaken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en online, en eco- en vegan friendly producten vliegen uit de schappen. Sterker nog, de consument is bereid om meer te betalen voor producten die duurzaam en eerlijk zijn. Waar in 2014 28% van de consumenten bereid was meer te betalen, was dit in 2019 al 10% meer (Bron: Dossier Duurzaam 2019).

Go vegan met jouw salon

Hoog tijd om na te denken hoe jij met deze consumentenontwikkeling kunt omgaan in jouw salon. Vaak zijn schoonheidsproducten namelijk nog steeds niet helemaal dierenleedvrij en nog vele bestanddelen zijn schadelijk voor het milieu. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw klant met een goed gevoel een behandeling ondergaat in jouw salon en jij met een schoon geweten onderneemt?

Bekijk je producten onder een vergrootglas

Als er schadelijke bestanddelen zitten in de producten die je gebruikt en verkoopt in de salon, dan is het een goed idee om ze te vervangen. Niet alleen voorkom je allergische reacties bij mensen met huidproblemen, jouw eco footprint wordt ook nog eens kleiner.

Vegan cap.

Vegan- & eco-friendly: goed voor je geweten, je imago en je portemonnee

Eco- en vegan-friendly producten zijn misschien wel duurder in de aanschaf, maar zoals we hierboven noemden zijn klanten ook steeds meer bereid om hiervoor meer voor te betalen. Marges hoeven dus niet omlaag en je klanten zullen wellicht nog sneller geneigd zijn je product te kopen wanneer het een eerlijk product is.

Wanneer jij als bedrijf uitstraalt dat je bewust bezig bent met jouw eco footprint en eerlijke producten, trekt dat meer klanten aan. Jouw bedrijfsvoering wordt omgezet in een marketingboost, doordat het sociaal gepusht wordt dat consumenten bewust winkelen en diensten afnemen.

Door over te gaan naar duurzame, vegan producten kun je met een gerust hart ondernemen zonder verliezen te leiden, en daarnaast weet je dat ook jij je steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Hoe pak je dit dan aan? Leer van de salons die je voor zijn gegaan!

Vraag je je af hoe je een vegan salon kunt realiseren of dat het wel haalbaar is? Je bent niet de enige die de stap naar vegan gezet heeft. In dit artikel van Treatwell lees je over milieubewuste- en vegan salons waar jij je inspiratie uit kunt halen.

Hoe bereik je de bewuste consument?

Gebruik je al eco- en vegan-friendly producten? Heel goed! Dit wil je natuurlijk gebruiken om je klantenkring uit te breiden.

Je hebt verschillende organisaties waarbij je je kunt aanmelden om te laten zien dat jouw producten vegan zijn, zoals bijvoorbeeld de Nederlande Vereniging voor Veganisme.

Bewuste consumenten kunnen op websites als deze zien dat jouw salon een vegan-friendly adres is om te kunnen genieten van een beauty behandeling.

Salonvacatures.nl

Zijn de klanten na het overgaan naar vegan- en eco-friendly niet meer weg te slaan uit jouw salon en kun je wel wat extra helpende handen gebruiken? Wij staan voor je klaar!

Personeel nodig? Wij helpen je op weg!

Plaats een vacature

Algemeen, Ondernemen