Vrouw met vuurwerk.

Marketingtrends voor salons in 2020 [5 trends]

Heb je je marketingplanning nog niet uitgestippeld voor het nieuwe jaar? Geen stress! Wij verzamelden vijf handige tips waar je mee aan de slag kunt. Dus: notitieblok erbij, hier komen vijf marketingtrends voor salons in 2020!

Het is december en dus hoog tijd om na te denken hoe je ook in 2020 jouw salon weer onder de aandacht gaat brengen van (potentiële) klanten. Het nieuwe jaar biedt dé perfecte gelegenheid voor een nieuwe start van jouw salonmarketingaanpak. Zoals ze zeggen: a new year, a new you!

2020 wordt het jaar waarin digitaal groot wordt, en om met je salon mee te blijven doen in de online concurrentiestrijd, moet je de meest hippe marketingtrends eigen maken en deze benutten om al jouw salonnieuws te verspreiden aan je doelgroep.

1. Videomarketing voor jouw salon

Naar schatting zal video traffic in 2020 80% van al het internetverkeer voor consumenten uitmaken. 2019 was een groot jaar voor videomarketing en dat zal ook zo zijn voor 2020. Video is de perfecte tool voor je salon, waar je elke dag kan laten zien hoe je geweldige looks produceert! Denk aan korte tutorials over specifieke technieken en stijlen, interviews met je stylisten over hun favoriete producten en introductievideo’s van nieuwe producten in je salon. Kies niet alleen voor tekst en afbeeldingen: video is de toekomst! Mis dus niet een van de populairste marketingtrends in 2020: laat het karakter van jouw salon zien in videocontent van hoge kwaliteit en zie je merkbekendheid groeien!

2. Zet instagram influencers in

In september kondigde Instagram aan dat ze 800 miljoen maandelijkse gebruikers hadden bereikt, tegen slechts 100 miljoen in april. Het platform zal naar verwachting in 2020 omhoog schieten naar een miljard gebruikers, en daarmee zal Instagram-marketing steeds meer invloed hebben. Het opbouwen van partnerschappen met influencers en beautybloggers die jouw salonwaarden en esthetiek delen, kan hét antwoord op succes in 2020 zijn.
Nodig ze uit voor een gratis salonbezoek of een salonbezoek met korting, zodat ze hun ervaringen online met hun volgers kunnen delen en online enthousiasme kunnen tonen over je diensten. Aangezien influencers al een grote aanhang hebben, komt informatie over je salon direct bij een grote doelgroep terecht.

Instagram influencer.

3. Ga live!

Een van de krachtigste 2020-marketingtrends voor schoonheidssalons is live content. Features zoals Facebook Live bieden een hele wereld aan mogelijkheden om in contact te komen met de volgers van je salon. Zo kun je bijvoorbeeld live een make-upbehandeling streamen. Hierbij leg je dan de stappen uit aan je volgers, terwijl je bezig bent met de klant. Op deze manier kunnen je volgers live reageren met vragen, feedback en complimenten waarop je kunt reageren. Live-content houd je rechtstreeks in contact met je klanten, en het laat direct de geweldige behandelingen van jouw salon zien.

4. Maak gebruik van Geo-targeting

Vooral als je de bekendheid van je salon in de directe omgeving probeert te vergroten, is geo-gerichte marketing van cruciaal belang voor 2020.
Om dit te doen, stel je lokale Google-advertenties in. Wanneer iemand zoekt naar ‘schoonheidssalons in mijn omgeving’ kun je namelijk zo bovenaan in de zoekresultaten verschijnen!

5. Schrijf blogartikelen

Sommige trends komen en gaan, maar goed geschreven, relevante en interessante blogartikelen zijn altijd relevant. Als jouw ssalon nog geen online blog heeft, is dit jouw jaar. Door van je salonblog dé plaats van jouw klant te maken voor informatie over schoonheidstrends, productrecensies en acties, verhoog je de integriteit van je salon.
Nog een handige tip hierbij is om te gaan “gastbloggen”. Je kunt dan bijvoorbeeld een blogartikel schrijven op een andere beauty blog om zo jouw salon te promoten bij de lezers van dat blog.

Succesvol het nieuwe jaar in!

Met deze marketingtrends voor 2020 zul je de schoonheidsbranche veroveren! Deze trends kunnen het antwoord zijn op sprankelend succes voor je schoonheidssalon in het nieuwe jaar. Heb je nieuw personeel nodig om jouw successen te kunnen bijbenen? Dan staan wij ook in 2020 natuurlijk weer voor je klaar.

Namens alle collega’s bij Salonvacatures.nl wensen we je het allerbeste voor 2020!

Nieuw personeel nodig in het nieuwe jaar?

Plaats dan een vacature!

#Ondernemen, Algemeen, FAQ - Werkgevers