Salonvacatures.nl

Hoe je jouw salon laat onderscheiden van de concurrent [6 handige tips]

De beauty-industrie kent zelden een dip, zelfs in tijden van financiële onrust. Mensen willen er namelijk altijd op hun best uitzien. En nu juist met de groei van de Millennial cultuur, waarbij jezelf goed presenteren erg belangrijk is, schieten salons als paddenstoelen uit de grond. Hoe laat je dan jouw salon onderscheiden van de concurrent?

De instroom van salons zorgt dus ook voor een groei in concurrentie. Dit betekent dus dat je als salon niet zomaar achterover kan gaan leunen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om jezelf te onderscheiden van de concurrent.

Wij delen zeven manieren om jouw salon eruit te laten springen, nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten terug te laten komen

1. Maak je salon aantrekkelijk voor Millennials om te onderscheiden van de concurrent

Millennials worden in snel tempo de grootste consumentenbasis – dus het volstaat te zeggen dat het een verstandig idee zou zijn om hen aan te spreken.

Maar om deze groep van twintigers en dertigers je salon in te trekken, moet je eerst weten waar ze zich door aangetrokken voelen. Hieronder staan ​​een paar belangrijke dingen om op te focussen om de Millennials naar je salon te trekken:

  • Wees slim op sociale media en blijf actief, betrokken en relevant op platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter
  • Maak gebruik van deals en besparingen in je diensten die deze klanten zullen aantrekken
  • Omarm milieubewuste producten en denk eens na over maatschappelijk verantwoord ondernemen; Millennials doen vaker zaken met bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het milieu.
  • Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is; een groeiend aantal consumenten van alle leeftijden, inclusief de Millennials, gebruiken hun smartphones en tablets veel om onderzoek te doen en bedrijven te vinden.

Voeg de bovengenoemde tips toe aan je bedrijfsmodel en zie de interesse van Millennials in jouw salon groeien.

2. Maak gebruik van een digitaal loyaliteitsprogramma

Een digitaal loyaliteitsprogramma is een fenomenale manier om nieuwe klanten naar je salon te trekken en bestaande klanten te behouden. Zo kunnen je klanten bijvoorbeeld voor punten sparen die ze kunnen inwisselen voor kortingen of presentjes.

Maak je al gebruik van salonsoftware voor het beheren van je agenda, kassa of online boekingen zoals bijvoorbeeld Da Vinci Salon Software? Dan is het opstarten van een digitaal loyaliteitsprogramma heel simpel. Je kunt dan namelijk je loyaliteitsprogramma direct instellen binnen de software en via het kassasysteem je klanten punten laten sparen.

3. Creëer een unieke omgeving

Mensen beoordelen een boek om zijn omslag, helaas, maar waar. Deze zelfde filosofie blijft relevant wanneer we winkels en salons bezoeken. Hier kun je dus een voordeel uithalen voor jouw salon.

Het creëren van een unieke ruimte – zowel binnen als buiten – is cruciaal voor het aantrekken van nieuwe, loyale klanten. Denk er eens over na: wanneer zag je voor het laatst een sombere, rommelige salon en zei je: “Ja, hier ga ik onstpannen mezelf in de watten laten leggen!”?

Denk na over het opnemen van interessante architectuur en meubels, en speel met een breed kleurenpalet. Mensen zijn, wetenschappelijk gezien, meer gefascineerd door warme, heldere kleuren dan van grauwe tinten. Schrik ook niet terug van het ophangen van kunst en het plaatsen van unieke accessoires in en om je salon. Voeg écht karakter toe aan je omgeving.

Modern salon interieur om salon te onderscheiden van de concurrent.

4. Moedig online beoordelingen aan

De overgrote meerderheid van de consumenten checkt tegenwoordig online beoordelingen voordat ze een restaurant, winkel of salon bezoeken. En als je salon online reviews mist, kan dat voor twijfel zorgen bij mensen die online op zoek zijn naar een nieuwe salon om uit te proberen.

Om online beoordelingen aan te moedigen, kunt u uw klanten bijvoorbeeld een eenmalige korting geven op een volgende behandeling wanneer ze een review achterlaten. Als je daarentegen een slechte beoordeling ontvangt, moet je ervoor zorgen dat je adequaat reageert en de situatie waaruit de beoordeling is voortgekomen in de toekomst voorkomt. Een negatieve online beoordeling, zelfs al is het er maar één, kan van invloed zijn op je potentiële klanten. Ga hier dus goed mee om.

5. Online deals laten je onderscheiden van de concurrent

Zoals we hierboven hebben aangegeven: meer en meer mensen brengen uren per dag op hun digitale en mobiele apparaten door. Of het nu gaat om werken op de laptop, mobiel browsen op social media, series kijken op Netflix of  zoeken naar een nieuwe beauty salon in de buurt via de smartphone.

Probeer ‘e-deals’ uit te voeren op social mediasites, online banneradvertenties en, natuurlijk, op je eigen website die in je salon kunnen worden ingewisseld.

6. Wordt een WiFi-hub

Aangezien iedereen zoveel tijd op hun smartphones doorbrengt, zullen ze dit ook in jouw salon doen. Het is dus geen slecht idee om een snelle internetverbinding aan te bieden aan je klanten. Om ervoor te zorgen dat alleen betalende gebruikers je wifi-netwerk kunnen gebruiken, beveilig je je netwerk met een wachtwoord.

Een mooie bijkomstigheid: misschien plaatsen je klanten wel op social media dat ze aanwezig zijn in jouw salon. Gratis reclame dus door sociale beïnvloeding!

Pas een aantal van deze 6 tips toe (of alle natuurlijk!) en zie jouw omzet groeien. Wanneer je ervoor zorgt dat de salonervaring een échte unieke experience wordt, die aan de verwachtingen van de klant voldoet, zul je je zeker onderscheiden van de concurrent.

Heb je extra personeel nodig om het succes van je salon bij te kunnen benen?

We’ve got you! Plaats een vacature op Salonvacatures.nl en vind binnen no-time versterking voor je team!

Plaats een vacature

#Ondernemen, Columns, Nieuws, Ondernemen