Gekleurd hartjessnoep.

Hoe je van Valentijnsdag een publiekstrekker maakt voor jouw salon [3 tips en 10% korting!]

De eerste maand van het nieuwe jaar is per vandaag alweer voorbij en dat betekent dat het over twee weken Valentijnsdag is! Hoe jij de dag van de liefde kunt omzetten in een marketingsucces? Dat vertellen we je in deze blog!

Waarom een campagne voor Valentijnsdag?

Feestdagen zijn altijd mooie inhakers voor marketingcampagnes, zo dus ook Valentijnsdag. Met Valentijnsdag wil je er wellicht op je best uit zien vanwege een geplande date of je wil je juist lekker in de watten laten leggen om jezelf eens extra liefde te geven. Wat de reden ook is om naar de salon te gaan op of rond Valentijnsdag, de dag van de liefde is dé gelegenheid om je klanten eens wat extra’s te bieden.

1. “The gift of giving” met Valentijnsdag

Wanneer je aan Valentijnsdag denkt, denk je onder andere aan je geliefde eens goed verwennen met rozen, chocolade of een persoonlijk cadeau. Waarom zou je je klanten dan niet verwennen? Laat je klant zich speciaal voelen door op Valentijnsdag een doosje bonbons mee te geven of een roos met daarbij een kortingsvoucher die ze kunnen gebruiken bij een volgend bezoek aan jouw salon.

Je klanten zullen zich niet alleen speciaal en gewaardeerd voelen door het presentje, maar door het positieve gevoel en de korting zullen sneller geneigd zijn om terug te keren naar jouw salon.
Daarnaast gaat hier ook het principe van wederkerigheid op. Als je iets krijgt van een ander, voel je al snel verplicht om iets terug te doen. Met een extraatje voor je klanten vergroot je dus de kans op een hogere conversie!

Vrouw ondergaat gezichtsbehandeling.

2. Een Valentijnsverwenpakket

Niet iedereen heeft een geliefde om Valentijnsdag mee door te brengen, maar ook jouw single klanten verdienen wat extra liefde die dag.

Bedenk combideals speciaal voor op of rond Valentijnsdag, zodat jouw klanten een verwenmomentje kunnen beleven.

Denk bijvoorbeeld aan een Valentijnsdeal in een kapsalon met knippen, kleuren en wassen met een speciaal haarmasker onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekker taartje.

In een schoonheidssalon kun je bijvoorbeeld op Valentijnsdag een gratis massage aanbieden bij iedere behandeling en vervolgens een extra sample meegeven als cadeautje.

In massagesalons kun je goed inspelen op zowel de koppetjes als de singles. Voor koppels kun je namelijk een romantisch arrangement samenstellen op basis van een koppelmassage. Singles kun je een verwenpakket aanbieden waarmee ze zichzelf eens goed in de watten kunnen laten leggen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een extra gelaatsmassage of handmassage.

3. En natuurlijk… korting!

Biedt jouw klanten in de aanloop naar Valentijnsdag toe extra korting op alle of een aantal specifieke behandelingen. Zo kunnen je klanten wanneer ze zich willen voorbereiden op een romantische afspraak verleid worden om voor jouw salon te kiezen vanwege de gunstige tarieven.

Ook wij hebben een extraatje voor Valentijnsdag

En ook wij kunnen natuurlijk niet achterblijven met het verwennen van onze klanten. Speciaal voor Valentijnsdag kun je de kortingscode VALENTIJN10 gebruiken voor 10% korting op jouw vacatureplaatsing t/m 14 februari (m.u.v. vacature basis).

Gebruik de code VALENTIJN10

voor 10% korting op Vacature+ & TOP Vacature

Algemeen, Ondernemen