Vrouw met blond haar in de buitenlucht.

Je salon naar de buitenlucht verhuizen? Go for it!

Het is zomer en dat betekent hoge temperaturen. Voor de komende week stijgt het kwik zelfs flink boven de 30 graden. Met dit weer ben je liever buiten dan binnen, maar er zal toch gewerkt moeten worden. Wat doe je dan? Nou, dan neem je je klanten toch gewoon mee naar buiten!

Een kapsalon in de buitenlucht

Eigenaresse Cindy van der Weehe van kapsalon Lookin’Good in Herentals (BE) is je al voor. Zij zocht eerder dit jaar naar een manier om haar zaak een nieuwe impuls te geven en verhuisde haar kapsalon naar de buitenlucht. Zij bouwde haar tuin om tot een ware kapsalon, zonder de tuinsfeer teniet te doen. Met pallets maakte ze kapperstations en ze zorgde voor nog wat extra groen.

Zelfs op festivals is een salon te vinden

Cindy’s kapsalon is niet het enige bewijs dat een salon in de buitenlucht werkt. Het bekende jaarlijkse festival Tomorrowland heeft een festivalgedeelte ingericht als “Marketplace”. Ze beschrijven zelf de Marketplace als een boulevard gevuld met leuke kleine winkeltjes en eetkraampjes, een supermarkt, een haar & beauty salon, DreamVille radio en een bakkerij.

Vlechten op een festival - Salonvacatures.nl

Vorig jaar werd er al een stuk gewijd in De Standaard aan de fascinatie van hairstyling op Tomorrowland. Een kapster die aanwezig is op het festival, Babette Fitters, vertelt dat ze alleen stylen en niet knippen. Er zijn een aantal opties op een moodboard waaruit de festivalbezoeker kan kiezen. Over de reden wáárom mensen een bezoekje brengen aan de salon op het festival deelt ze het volgende: “Mensen komen naar ons om er goed uit te zien. Ik denk dat tachtig procent daar toch mee bezig is op Tomorrowland. De perfecte look, zien en gezien worden. Sommige dames weten heel goed wat ze willen, bij anderen kunnen we ons zelf uitleven in creativiteit. Hier werken of in een kapsalon, dat is toch een andere ervaring. Ik kan niet bijhouden hoeveel kale mannen ons al bij het voorbijwandelen hebben gevraagd of we geen extensies hebben liggen.”

Geef je klanten een unieke ervaring

Dus ben jij nog op zoek naar manieren om je klanten te verrassen met een unieke ervaring en ben je het zat om het mooie weer binnen door te brengen? Verhuis je salon eens naar buiten en geniet samen met de klant van de hoge temperaturen!

Heb jij geen zorgen om het warme weer, maar wel om het vinden van personeel in jouw salon? Wij helpen je verder!

PLAATS EEN VACATURE

Nieuws, Ondernemen, Personeel